Nekünk a Karácsony

Európa karácsonyi vásárai, amiket NEM érdemes kihagynod 2022-ben

2. Rész

2022. november 28. - Nekünk A Karácsony

Európa telis-tele van szebbnél szebb karácsonyi vásárokkal, melyek mesebeli hangulatot keltenek a látogatók számára. Mutatjuk szerintünk melyek a leggyönyörűbbek.
Ünnepi díszbe öltözött környezet, gőzölgő forralt bor, ínycsiklandó téli finomságok és különféle kézműves portékák. A karácsonyi vásárok már novembertől kínálnak lehetőséget az ünnepekre való hangolódásra. Ha kedvetek támad felkerekedni és belekóstolni az ünnepi hangulatba, számos lehetőség közül választhattok. Európa történelmi városaiban egymást érik a mesés hangvitelű vásárok. 

karacsonyi_vasar_borito.jpg

6. Lipcse, Németország

A Lipcsei karácsonyi vásár egéeszen 1458-ig nyúlik vissza. A történelmi belváros harmonikusan elhelyezett csillogó bódéjaival a lipcsei karácsonyi vásár nemcsak az egyik legrégebbi, hanem Németország egyik legnagyobb karácsonyi vására is. A látogatókat ünnepi élvezetek sokasága várja: számos kulináris különlegességben gyönyörködhetnek és felfedezhetik a város középkori piacát. A karácsonyi vásár fő szintere a Marktplatz (piactér), ahol a látogatók megcsodálhatják a húsz méter magas, szász lucfenyőből készült karácsonyfát, majd a piactéri színpadon különböző előadásokat tekinthentek meg. Az Augustusplatz téren egy 38 méter magas óriáskerék kínál szezonális kilátást a városra.

lipcse.jpg

Nyitás:2022.11.22

Zárás:2022.12.23

7. Bécs, Ausztria

A Bécsi karácsonyi vásáron, a Rathausplatz bejáratánál gyertyákkal díszített méretes kapuív üdvözli a látogatókat. A hagyományos karácsonyi vásár karácsonyi ajándékokat, karácsonyfadíszeket, kézműipari termékeket, kulináris ínyencségeket, édességeket és melegítő italokat kínál. A Bécsi karácsonyi vásárban, a Jégálom pályán korcsolyázók sokasága róhatja köreit a romantikus hangulatban megvilágított Rathausparkban. A szerelmesek számára különösen vonzó a szívecskékkel díszített „Herzerlbaum”. A gyermekeket egy 12 méter magas emeletes körhinta várja, a park viszont rénszarvas fogattal, betlehemes ösvénnyel és saját korcsolyapályával várja a vendégeket.

becs.png

Nyitás:2022.11.19

Zárás:2022.12.26

8. Brüsszel, Belgium 

A brüsszeli karácsonyi vásár csak 2002 óta van jelen, de elegáns stílusban hozza a Plaisirs d'Hiver (Téli örömök) ünnepet. Az egész esemény magában foglalja az éjszakai fény- és hangjátékot a Grand Place-en, a Bourse-t körülvevő és a Place Sainte Catherine mentén elterülő vásárt. A belgiumi szellemiséget megtartva 240 faház ad otthont kisiparosoknak és kézműveseknek a világ minden tájáról, hirdetve a kézzel gyártott termékeket és szuveníreket. Nem marad ki semmilyen belga hagyomány, az ételt kínáló standoknál válogathatsz a kagyló és csigafélékből, a szezonális cukros fánkokból, illetve Belgium a konyha világához járult legnagyobb adományából, a belga csokoládékból és sörökből. A vásár a Fishmarket-nél ér véget, amit minden évben egy hosszú jégkorcsolyapályává alakítanak. És van itt egy közel 49 méter magas óriáskerék is.

brusszel.jpg

Nyitás: 2022.11.25

Zárás: 2023.01.01

9. Krakkó, Lengyelország

A karácsonyi eseményt időről időre Krakkó hatalmas főterén rendezik meg, a havazás pedig ugyan nem garantált, de a Tátra közelsége miatt viszonylag nagy esély van rá az év ezen időszakában. A magával ragadó atmoszféra, a gyönyörű fények, a forralt bor illata és a sok-sok csodás termék mind hozzájárulnak az igazi ünnepi, adventi élményhez.

A vásárban a kézzel készített szuvenírek, ékszerek, sajtok és alkoholos italok kavalkádjában találjuk magunkat, a helyszínen készített mennyei, fűszeres húsételek, forró levesek és a tradicionális lengyel étel, a pierogi pedig mind kihagyhatatlanok. Ha nem vagyunk éhesek, akkor egy kis forralt borral érdemes átmelegíteni magunkat a hidegben, ráadásul itt még mézzel ízesített sört is kóstolhatunk, amit szintén ilyen magas hőfokon kínálnak.

krakko.jpg

Nyitás:2022.11.25

Zárás: 2022.12.26

10. Budapest, Magyarország 

Budapest szívében, a Vörösmarty téren megnyitja képzeletbeli kapuit a Vörösmarty Classic Xmas. Az egészen szilveszterig tartó karácsonyi vásár tradicionális hazai értékeket képviselő gasztronómiai, valamint kézműves kiállítókkal és békebeli karácsonyi hangulattal fogadja vendégeit.

Látványában és minőségében megújulva, számos egyedi programelemmel és a klasszikus karácsonyi díszítési kultúrát megidéző arculattal várja a látogatókat a Vörösmarty Classic Xmas. A Váci utca felől a zöld és piros színekben pompázó Vörösmarty térre érkező ünnepi forgatagot egy gyönyörűen díszített, grandiózus karácsonyfa fogadja. A vásár egyik kiemelt látványossága lesz a Harisnyaházon díszelgő óriási karácsonyfa dekoráció, amelyben első ízben idén gyönyörködhetnek a látogatók, és most mutatkozik be a Vörösmarty szobor-kompozíció újszerű takarása is, amely a korábbi évek szürke, jellegtelen tónusú nylon védőfedésére kerülve mintegy „láthatóvá teszi” a költő emlékművét. A tér népszerű attrakciójának ígérkezik a gyerekek kedvence, egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút is, amelyre az arra felülő családok testközelből gyönyörködhetnek a Vörösmarty téri Oroszlános kút ünnepi díszítésében.

budapest.jpg

Nyitás: 2022.11.18

Zárás: 2023.01.01

További érdekes tartalmakért kövessetek Facebookon és Tiktokon is, készüljünk együtt a karácsonyra!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr4117988998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása