Nekünk a Karácsony

Ötletek a karácsonyfa újrahasznosítására

2023. január 10. - Nekünk A Karácsony

reuse-old-christmas-tree-1672391951.jpegMivel beléptünk a farsangi időszakba, sokan most dobják ki karácsonyfájukat. A kukáknál sorakozó kidobott fák nagyon lehangoló látványt nyújtanak. De mi más sorsuk tud lenni a kivágott fenyőknek? Olvassátok el bejegyzésünket, és találjunk együtt környezetkímélő megoldást, hiszen kreatív módon is felhasználhatjuk karácsonyfáinkat.

 

1. Poháralátét 

Ez a szuper farönk szelet poháralátét is nagyon egyszerű, de nagyszerű ötlet, amit egy pár szép farönk szelet és egy kevés barna lazúr festék segítségével szó szerint másodpercek alatt elkészíthetsz , mégis praktikus kiegészítői lehetnek a konyhádnak vagy éppen a nappalidnak!

Natural Pine Rustic Wooden Log Coaster Set image 1

2. Ajtódísz

Ugyancsak a farönk szeletekből csodás ajtódíszt lehet készíteni. Csak a képzelet, időnk és energiánk szabhat határt annak, hogy a milyen ajtódíszt készítünk. Az alábbi képek ötletet adhatnak.

 c1f77e60063caf2d748ce48101965ac2.jpegdec835927ad738f1f1c33b46be980a71.jpeg4e2daee0046ef3a47ebd195a66e5e4b6.jpeg20dea38440a1e979f68344cfa9c2142f.jpeg

3. Fenyőfürdő

Enyhíti az izületi- és izomfájdalmakat, a köszvényt, krónikus reumát, tisztítja a légutakat a fenyővel készült fürdővíz. Nem kell mást tennünk, csak néhány megmosott, apró fenyőágat alacsony hőfokon 20 percig főzni, majd leszűrni és a főzetet a fürdővízhez adni. 3-4 liter főzetet készíts egy fürdőhöz.

4. Illatzsák

Ha te is imádod a fenyő illatát, ajánlom az illatzsák elkészítését. Tegyük egy kis szövet tasakba a tűleveleket, rakjunk melléje ízlés szerint szárított narancs- és citromkarikákat, fahéjat és szegfűszeget.

5. Fenyő tea

A fenyő tea gazdag C-vitamin forrás. Akár négyszer-ötször több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom vagy egy pohár frissen facsart narancslé. Vegyünk egy csészényi fenyőtűlevelet, amelyet alaposan megmosunk majd apró darabokra vágjuk. Egy edényben forralj fel 3 dl vizet, majd add hozzá a tűleveleket. Ha a tea ízét fokozni szeretnénk, hozzáadhatunk egy rozmaringágat is. Főzzük a teát legalább húsz percen keresztül, majd szűrjük le. Mézzel ízesítve már fogyaszthatjuk is.

Ígyuk minden nap ezt a teát és nemcsak fogyni fogunk, de az ízületeink is  helyrejönnek! - Zöld Újság

+1 Tipp

Ahhoz, hogy a műfenyő környezetbarátabb legyen, mint minden évben kivágni fát, minimum 20 évig kellene használni. Mára már nagyon sok szép műfenyőt is lehet vásárolni, amelyek több karácsonyt is ki tudnak szolgálni. Ha pedig ragaszkodsz a fenyőhöz, vegyél élő fenyőt, amelyet majd ki tudsz ültetni, sőt akár más évben is fel tudsz használni.

 További érdekes tartalmakért kövessetek Facebookon és Tiktokon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr9918021464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása