Nekünk a Karácsony

Tippek a karácsonyi asztal terítéséhez

2022. december 23. - Nekünk A Karácsony

Már csak 1 nap van a várva várt karácsony esti vacsoráig. Te már tudod, hogyan fogod feldíszíteni az ünnepi asztalt? Ha még nem, vagy csak szükséged van pár tippre, hogy minden a terv szerint alakuljon, akkor tarts velünk és mutatunk neked pár egyszerű trükköt!

whatsapp_image_2022-12-23_at_15_38_40.jpeg

 

1. A teríték színvilága

 Első lépésként minidg el kell döntenünk, hogy milyen színekkel szeretnénk díszíteni a lakást és az ünnepi asztalt. Fontos, hogy ezek mindig harmónizáljanak egymással. Mondhatjuk, hogy a karácsony legfőbb színei a piros, a  fehér és a zöld, de ezek mellett megjelenhetnek más színek is, függően attól, hogy milyen stílust részesítünk előnyben az ünnepi dekorációnknál.

whatsapp_image_2022-12-23_at_00_22_22_1.jpeg

 

2. Hajtogatott szalvéták

 Igen, a szalvéták, melyek sohasem hiányozhatnak a terítékről. Légy kreatív karácsonykor is, és formázd a kedved szerint. Hajtogathatsz belőlük fenyőfát, készíthetsz masnit, de akár egyszerűen is tálalhatod egy kis fenyőág vagy csokoládé társaságában. A színeket itt is a terítékednek megfelelően válaszd ki. A képen látható, hogyan hajtogass fenyőfát csupán pár lépésből.

whatsapp_image_2022-12-23_at_00_22_22.jpeg

 

3. Kézzel írt névjegykártyák

 Ha a ti családotok is nagy, és nem szeretnétek kavarodást, az amúgy is élménydús karácsony esti vacsoránál, akkor ajánlott kis névjegykártyákat elhelyezni az asztalon. Erre azért is van szükség, hogy mindenki biztosra megtalálja a helyét. Mindezt elkésztheted akár az utolsó percben is. Akár egy csokibonbonba szúrva, akár egy fenyőtobozra helyezve a kis kézzel írt kártyákat.

whatsapp_image_2022-12-23_at_00_22_21_1.jpeg

 

4. Tányérok vicces elrendezése

 Ha úgy gonolod, hogy nem szeretnél hagyományos és megszokott terítést az ünnepi asztalra, akkor alkoss valami vicceset és aranyosat. Mivel már sajnos elég ritka a fehér karácsony, így neked kell megteremteni a hangulatot a lakásban. Csupán fehér tányérra, fekete olajbogyóra és szalvétára lesz szükséged, hogy vidám hóembereket varázsolj a terítékedre.

whatsapp_image_2022-12-23_at_00_22_20.jpeg

 

5. Asztali dekorációk 

Díszítsd az asztalod különböző fénylő dekorációval. Mivel a gyertyák mindig is fontos részét formálták a vacsoráknak, így ezt ajánlott egy kis kretívitással megfűszerezve megjeleníteni asztalon. Amint a képen is látható, csak egy üvegedényre vagy pohárra, gyertyára és pár fenyőágra van szükséged, hogy feldobd az ünnepi asztal hangulatát.

whatsapp_image_2022-12-23_at_00_22_21_2.jpeg

+tipp: Ne feldkezz meg az evőeszközökről sem, hisz ezek is fontos részét képezik a karácsony esti asztalterítékednek!

whatsapp_image_2022-12-23_at_00_22_21.jpeg

További érdekes tartalmakért kövessetek Facebookon és Tiktokon is, készüljünk együtt a karácsonyra!

Boldog karácsonyt kívánunk!☺️

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr3418009230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása