Nekünk a Karácsony

Diétás receptek, a karácsonyi lakmározás után

2023. január 07. - Nekünk A Karácsony

A nagy karácsonyi lakmározás után, kinek nincs szüksége egy kis pihenésre és méregtelenítésre? Ennek érdekében, hoztunk nektek pár diétás és könnyed receptet, melyek segítségével újra formába kerülhettek az ünnepek után! 

A legjobb házi zsírégető: gyömbértea

A hideg téli estéken jó elkortyolgatni egy pohár gyömbérteát. Ám a gyömbér nem csak a megfázás ellen csodaszer, hanem a fogyást is elősegíti. A gyömbér képes a vércukorszint csökkentésére, segíti az emésztést, csökkenti az éhségérzetet. A citrom C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, segíti az emésztést és tisztítja a májat, ezáltal méregtelenít.
lead_l_crop_201811211413_shutterstock_300286940.jpg

Hozzávalók:
  • 1l víz
  • 2dkg gyömbér
  • 1tk fahéj
  • méz
  • citromlé
Elkészítés:

Egy kisebb edényben melegíts vizet, amikor felforrt, tégy hozzá egy ujjnyi reszelt gyömbért és kb 5 percig főzd, majd facsard bele a citrom levét. Ha nagyon savanyúnak találod, akkor egy kevés mézzel ízesítheted. A gyömbérteát bármikor fogyaszthatod, de akkor a leghatásosabb, ha reggel éhgyomorra, vagy este elalvás előtt iszod.

Könnyed csirkemell saláta

lead_xl_felhasznalva_shutterstock_544208833.jpg

Hozzávalók:
  • 40dkg csirkemell
  • só, bors, paprika
  • 4ek olívaolaj
  • 10dkg salátalevél
  • 5dkg reszelt sárgarépa
  • 10dkg koktélparadicsom
  • 1 ek mustár (az öntethez)
Elkészítés:

1. Lépés: A csirkemellet megmossuk és felszeleteljük. Megsózzuk, borsózzuk és meghintjük egy kevés pirospaprikával.

2. Lépés: Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megpirítjuk benne a hússzeleteket, majd lefedjük, és puhára pároljuk a húst. 

3. Lépés: A salátát és a répát egy tálba tesszük. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, majd ezt is a tálba tesszük.

4. Lépés: Végül felkockázzuk a sült csirkét, a tálban összekeverjük a zöldségeket a mustárral, majd hozzáadjuk a csirkét is.

Diétás rakott karfiol

25110769_03ef722d79995596b9ed289031698f8b_wm.jpg

Hozzávalók:
  • 25dkg karfiol
  • 20 dkg sajt
  • 20dkg pulykahús
  • 6ek bulgur
  • 1fej vöröshagyma
  • 2ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés:

1. Lépés: A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, majd forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.

2. Lépés: Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

3. Lépés: A bulgurt egy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.

4. Lépés: A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak.

5. Lépés: A tetejére szórjuk a sajtot, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, a végén, 220 fokon, pár percig rápirítunk, hogy a sajt szép aranybarna legyen!

Túrós zabpalacsinta

lead_xl_df-zabpala-fekvo-_1.jpg

Hozzávalók:
  • 5dkg zabliszt
  • 1db tojás
  • 750 ml szénsavas ásványvíz
  • 9dkg zsírszegény túró
  • édesítőszer
  • fél citrom
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

1. Lépés: A túrós zabpalacsinta hozzávalóit, a zablisztet, a tojást, a szénsavas ásványvizet, a túrót, a citrom lereszelt héját és egy kevés édesítőszert egy tálba mérünk, összekeverjük, majd a masszát 10 percig pihentetjük.

2. Lépés: Egy palacsintasütőben egy kevés olajat hevítünk, majd egy merőkanállal porciózva a tésztát, 3-5 db vastagabb palacsintát sütünk belőle.

3. Lépés: Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

20210704viz-ivas-hidratalas-pohar-egeszseg.jpg

+tipp: A kalória számolgatása helyett, inkább fogyassz sok zöldséget és folyadékot, főképp vizet vagy cukrozatlan teát.

 

További érdekes tartalmakért kövessetek Facebookon és Tiktokon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr3118020184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása