Nekünk a Karácsony

4+1 kézzel készített ajándék ötlet karácsonyra

2022. december 09. - Nekünk A Karácsony

Hamarosan itt a karácsony és az ajándékozás ideje! Te is szeretnél valami személyes és kreatív ajándékot készíteni szeretteidnek? Tarts velem, és adok pár ajándék ötletet, amit akár az utolsó percben is elkészíthetsz! ☺️

ajandekok.jpeg

1. Cica könyvszobor

7_cica_konyvszobor.jpg

Hozzávalók:

  • könyv (legalább 400 oldal = 200 lap)
  • vonalzó
  • ceruza

Elkészítés: 

   Ehhez az ajándékhoz nem lesz másra szükséged, mint egy olyan keményebb hátú könyvre, amit már nem használsz. A cica hajtogatásához egy minimum 200 lapos és 20 cm magas könyvre lesz szükséged. Első lépésként a közepén válassz ki 189 lapot, majd a többit oszd el egyenlően a két oldalon. Mérd ki a távolságokat az alábbi táblázat szerint a vonalzó és ceruza segítségével, figyelj arra, hogy a méréseket mindig fentről lefelé végezd, laponként 2 vonalat jegyezz fel a lapra. Majd kezdd el tűrögetni a lapokat a ceruzával húzott vonalak mentén. A lapokat hajtsd derékszögben. Haladj tovább ezzel a technikával és hajtogasd be az összes lapot. Ha nem tetszik a könyved borítója, ragassz rá színes papírt vagy fess rá valami ünnepit! Miután behajtottad az összes oldalt, állítsd fel a könyvet. El is készült az egyedi cica könyvszobrod!

Itt töltsd le a táblázatot!


2. Fűszertartó villából és kanálból

6_fuszertarto_ember_borito.jpg

Hozzávalók:

  • 3 db kanál, 2 db villa 
  • csavarok és fúró
  • festék spray
  • só- és borstartó

Elkészítés:

   Első lépésben mindhárom kanál végére és az egyik közepére fúrj egy-egy kis lyukat. Ezt a legkönnyebben egy hablemezen teheted meg. A fúráshoz használj kis fúrófejet, hogy ne keletkezzen túl nagy lyuk. Második lépésként mérd le a villák hosszát, melyek a figura kezeit formázzák. Fontos, hogy a hosszuk egyforma legyen. Jelöld be rajtuk a lyukak helyét, majd fúrd ki ezeket is ugyanazzal a fúrófejjel, mint a kanalakat. Ha ez megvan, a lyuk mellett vágd le a villák végét, majd ezeket csiszold simára. Következő lépésben hajlítsd meg a villákat és a kanalakat, majd csavarozd össze a furatok mentén. Két kanalat hátrafelé hajlítsd, úgy hogy a kanál feje a nyelével kb 90 fokos szöget zárjon be, ezek lesznek a lábak. Ezután a villák fejét hajlítsd befele, úgy hogy a villa fogai teljesen körbeöleljék a só- és borstartót. Végül csavarozd össze, és fújd le festék spray-el. A végén úgy állítsd be a csavarokat, hogy lábak és a kezek stabilan álljanak, így nem dőlhet el a fűszertartó.


3. Kiskedvenc párna

9_kiskedvenc_parna.jpg

Hozzávalók:

  • párna
  • olló, vonalzó, kréta
  • cérna és tű
  • takaró

Elkészítés:

   Első lépésként terítsd le a takarót, majd a párnát úgy helyezd rá, hogy körben mindenhol legalább 10 cm maradjon. A krétával rajzold körbe a párna kerületét és a kimért részt is. Vedd fel a párnát, majd  a külső, nagyobb vonal mentén vágd ki. Ugyanezt csináld meg még egyszer, így lesz két egyforma méretű takaró darab. Ha kész vagy, mérj ki 4 cm széles csíkokat a takaró darabok minden oldalán, rajzold meg és vagdosd be a belső megrajzolt vonalig. Ezután készíts egy talp nyomot egy másik anyagból, majd varrd fel az egyik rész külsejére. Utolsó lépésként terítsd le a takaród, rakd rá a párnát, majd a szélén csomózgasd össze a két takarót. Már kész is a kiskedvenced pihe-puha ágya.


4. “Az első millió”

12_elso_milliom.jpg

Hozzávalók: 

  • képkeret
  • pénz (lehetőleg 10-es számjegyűek)
  • ragasztószalag (átlátszó)
  • színes kartonpapír (háttérnek)
  • ceruza, vonalzó, olló
  • filctoll

Elkészítés:

   Első lépésben, a színes kartonpapírból vágj egy hátteret a képnek. Fontos, hogy a papír színe eltérő legyen a pénz színétől. Ebben az esetben a fekete, mert szépen kiemeli a bankjegyek színét. Ezután az átlátszó ragasztószalagból vágj le kisebb darabokat, majd ragaszd össze a bankjegyeket a következő módon. A bankjegyek szélét hajtogasd be, úgy hogy az első bankjegyen látható legyen a 10-es számjegy, a többin meg a 0-ás. Ezekből fog majd kirajzolódni az egy millió. Ha összeragasztottad őket, rögzítsd a papírlap közepére. Utolsó lépésként, adj címet az ajándéknak. Ehhez egy, a bankjegyek színéhez hasonló színespapírt válassz. Erre fekete filctollal írd rá Az első millióm. Végül helyezd bele egy képkeretbe, és már csomagolhatod is be!

 

+tipp: Karácsonyi figurák zseníliadrótból

 

   Alkotásodnak csak a képzeleted szab határt, válassz bármilyen formázható zseníliadrótot, és alkoss belőle a kedved szerint bármilyen aranyos figurát. A zseníliadrót nagyon kreatív alapanyag, légy hát te is az!

whatsapp_image_2022-12-08_at_23_56_41.jpeg

 További érdekes tartalmakért kövessetek Facebookon és Tiktokon is, készüljünk együtt a karácsonyra!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr6617997980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása