Nekünk a Karácsony

10 legszívmelengetőbb karácsonyi film és mese az egész családnak

2022. november 15. - Nekünk A Karácsony

Karácsonykor, amikor együtt van az egész család szerintünk a legjobb programok közé tartozik a közös filmnézés. Rengeteg olyan filmmel, mesével találkoztunk már az életünk folyamán, amit egyszerűen nem tudunk megunni és bármennyiszer újra tudnánk nézni. A meséket illetően lehetünk 5, 20 vagy akár 30 évesek is, mégis vannak olyan mesék, amelyeket bármilyen korban szívesen megnézünk, mert azok kedvesek számunkra, tele vannak lélekemelő történetekkel. Mivel Karácsony a szeretet, béke ünnepe, ezért szerintünk pont az ilyen filmekre van szükségünk azokban az időszakokban.

1. A szépség és szörnyeteg (2017)

screenshot_2022-11-14_at_16_06_36.png

 

Ez a film 2017 egyik legsikeresebb filmjei közé sorolható. A történet röviden egy Belle nevű lányról szól akit az utazása során egy szörnyeteg bezár egy kastélyba. Végül Belle meglátja a szörnyetegben a jó szívű embert, aminek az a tanulsága, hogy soha senkit nem szabad elítélni első látásra vagy akár a külseje alapján. A történetben mindvégig nagyon izgalmas, megható jelenetekkel találkozunk

 

 

2. Polar Express (2004)

polar-expressz-belyeg-mesekincstar.jpeg

 

A film egy 14 éves kisfiú Karácsony éjjeli utazásáról szól. A főhős nem hitt a Mikulás létezésében és abban is biztos volt, hogy a Karácsonyt is csak a szülők találták ki. Aztán ez egy éjszaka alatt meg is változott, amikor megjelent az ablaka előtt egy csillogó vonat. Beszállt a vonatba és így kezdődött a főhős utazása, aminek köszönhetően a kisfiú végig ott lehetett a Mikulás mellett, amikor az kiosztja a különböző ajándékokat. A történet mindvégig nagyon szép jeleneteket mutat be, érdemes megnézni. 

 

3. Karácsony Artúr (2011)

screenshot_2022-11-14_at_16_22_19.png

A film főszereplője Artúr, akinek a Mikulás az édesapja. Artúr mindig nagy odaadással segített az édesapjának a csomagok elhordásában, viszont az idők múlásával változott a technológia, a digitális berendezések, amelyek általában megkönnyítik az embernek az életét, viszont az Artúr és a Mikulás életét ezek csak megnehezítették. A történet során betekintést nyerünk arra, hogy a Mikulás egyetlen éjszaka alatt, hogyan képes eljuttatni mindenkihez az ajándékokat. Az ajándék kiosztása során egy kislányhoz nem jutott el az ajándék, ezért ezt Artúr mindenképp orvosolni szeretné, viszont a segítsége során több mókás balesetet, félreértést láthatunk.

 

4. Igazából szerelem (2003)igazabol_szerelem.jpeg

 

Ahogy a címben is láthatjuk ennek a filmnek a mozgatórugója a szerelem, viszont nem olyan nyálas, csöpögős formában, ahogyan az általában lenni szokott a szerelmes témájú filmeknél. Az egész család számára ideális választás, mivel annak ellenére, hogy nem gyerekeknek íródott, akár az iskolás korúak is élvezhetik. A történet tele van humoros jelenetekkel és végig követhetjük egy szerelem kibontakozását is.

 

5. Reszkessetek betörők

A szokásos „Nincs Karácsony Kevin nélkül” idén sem maradhat el. 1990 óta kiadott film sorozat már hagyománnyá vállt karácsonykor. Annak ellenére, hogy minden évben megnézzük, ugyanannyira várjuk, hogy következő ünnepen is nézhessük és ugyanolyan jót tudunk rajta nevetni. Ha esetleg még nem láttad, akkor itt az ideje, hogy elkezd nézni, biztos nem fogod megbánni.

6. A Karácsony története (2007)

 

Ez a film kevésbé ismert, viszont a története nagyon szívmelengető. Röviden a történet egy kisfiúról szól, akinek meghaltak a szülei és örökbe fogadták. Nicolas, a film főhőse nagyon hálás a nevelőszüleinek, azért, amiért otthont adtak neki, ezért hálából az édesapjától kapott bicskájával készít ajándékokat más gyerekeknek és saját maga szállítja is el azokat az ajándékokat.

 

 

7. Peddington 1-2

 

Ennek a történetnek a főszereplője egy kismackó, aki a nénikéjével élt. Egy nap egy földrengés következtében Lucy nénike felcsempészte Peddingtont egy Angliába tartó hajóra. Peddington nem éppen olyannak képzelte el a nagyvárost, mint ahogyan aztán azt megtapasztalta. Ebben a történetben is rengeteg humorral és szívmelengető történettel találkozunk.

 

 

8. Jégvarázs (2013)

 

A film egy 2013-ban bemutatott animációs film, amely tele van rengeteg kedves szereplővel. Ami talán a legjobb ebben a filmben, hogy végig olyan  fülbemászó dalokat hallhatunk benne, amelyeket aztán hetek után is dúdolgatunk. Kalandos történetet vázol fel, szívmelengető részletekkel.

 

 

 

9. Az öt legenda (2012) 

Az öt legenda című rajzfilmben egy legendát ismerhetünk meg, amely arról szól, hogy a Mikulás, a Húsvéti nyúl, a Fogtündér és a Homokember azért léteznek, hogy vigyázzanak a gyerekek álmaira, viszont, mint minden mesében itt is megjelenik a gonosz, aki ezeket a szép álmokat rémálmokká változtatja. Viszont megjelenik Dér Jankó, az ötödik legenda, aki segít ezek a rémálmok orvoslásában. Annak ellenére, hogy ez a film nem a Karácsonyról szól, mégis nagyon szívhez szóló, hiszen igazi emberi értékek jelennek meg benne.

 

10. Mackótestvér (2003)

covers_195555.jpeg

 

A történet arról szól, hogy egy kisfiúnak és családjának a medvék az ősellenségei, mégis valami csoda folytán a kisfiú egy napon medvévé változik. Miközben vissza akarta szerezni a saját testét találkozott egy medveboccsal, akivel sikerült összebarátkoznia és általa megtanulta, hogy hogyan kell viselkednie medveként. A történet összességében a szeretetről és az összetartozásról szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr9917978394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása