Nekünk a Karácsony

Adventi kalendárium egyszerűen, lépésről lépésre

2022. november 22. - Nekünk A Karácsony

Az adventi naptár létrejötte 1900 körülre tehető, melynek története egy német édesanyához fűződik, akinek kisfia, Gerhard, hetekkel az ünnep előtt izgatottan várta, hogy megkapja a karácsonyi ajándékait. Az anya, ezért egy érdekes és meglepő játékot talált ki fia számára: egy merev papírlapot 24 részre osztott fel, minden részre egy-egy darab csokoládét helyezett, és megengedte fiának, hogy minden nap megegyen egyet.

A kisfiú felnőtte után nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt hozott létre, melyen 24 ablakocska mögé egy-egy darab csokoládét vagy cukorkát rejtett el, így ezek csak az ablakocskák kinyitása után váltak láthatóvá.

Tarts velem, és készítsd el te is meglepetésekkel tele adventi kalendáriumodat!

adventi_kalendarium_borito.jpg

Hozzávalók:

  • papírtasakok (az ajándéktól függően válasszunk méretet)
  • színes papírok
  • írószerek (ceruza, karióka)
  • olló
  • színes fonalak
  • díszítő elemek (gyöngysor, fahéj, vatta)
  • ajándékok, melyeket majd a csomagba teszel
  • kosár vagy doboz

adventi_kalendarium_1.jpg

Elkészítés:

Első lépés: A színes papírból vágj kisebb köröket, ezeket könnyedén megrajzolhatod egy ceruza és egy pohár segítségével. Fontos, hogy a végére huszonnégy darab kör kell legyen, mivel ennyi napból áll egy adventi naptár. Ha ezzel megvagy, írd fel a lapocskákra a számokat egytől huszonnégyig, majd készíts rájuk kis lyukakat egy hegyesebb olló segítségével.

adventi_kalendarium_2.jpg

Második lépés: A papírtasakokat vágd megfelelő méretre, tedd bele az ajándékokat, majd jöhet a hajtogatás. A tasak tetejét hajtsd le egy ujjnyi szélességben, majd ezt ismételd meg mégegyszer, így egy zárt tasakot kapva. Ha ezzel megvagy, a hegyes olló segítségével készíts lyukakat az összehajtogatott részre. Lásd az alábbi fotón.

adventi_kalendarium_3.jpg

Harmadik lépés: Ha sikerült összehajtogatni és kilyukasztani a tasakokat, a színes fonalból olyan hosszú szálakat vágj, hogy azt be tudd fűzni a tasakon lévő lyukakba, majd egy masnit formálni a fennmaradó részből. Mielőtt ezt tennéd, ne felejtsd el felfűzni mindegyik tasakra a megfelelő számot, ahogyan az alábbi képen is látható.

adventi_kalendarium_4.jpg

Negyedik lépés: Ha megvagy a tasakok számozásával, akkor már csak azok elhelyezése maradt. Amint láthatod én egy cipősdobozt választottam erre a célra, amit kitömtem vattával, hogy havas hatást keltsek. A többi már a te képzeletedre van bízva. Díszítsd kis fényekkel, fahéjjal, mézespogácsával, girlanddal.

adventi_kalendarium_5.jpg

Ha neked is tetszett a cikk, és szeretnél még több hasonló tartalmat látni ne felejts el bekövetni minket Facebookon és TikTokon. Kommentben várjuk a te adventi naptárad is!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr9217983674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása