Nekünk a Karácsony

5 újévi fogadalom, hogy a 2023-as karácsonyod még jobb legyen

2023. január 03. - Nekünk A Karácsony

Az új évbe lépve gyakran teszünk fogadalmakat kinézetünkkel, egészségünkkel, viselkedésünkkel, szokásainkkal kapcsolatosan. Ezek a fogadalmak egyszerű döntések, visszatekintünk az elmúlt évre és megfogadjuk, hogy mit szeretnénk majd másképp csinálni a következőben.
Nekem már karácsony során megfogalmazódott néhány újévi fogadalom a 2023-as karácsonyra vonatkozóan, és biztos vagyok benne, hogy ti is egyetértetek néhány pontjával.

screenshot_2023-01-02_at_19_33_13.png

screenshot_2023-01-01_at_21_26_04.png

 
Nem karácsonykor fogom kipróbálni a recepteket

Sokszor egy nagyon jól kinéző és egyszerűnek tűnő receptet választunk karácsonyra a változatosság kedvéért. De a megvalósításnál rájövünk, hogy mégse volt jó ötlet a vendégek megérkezése előtt kipróbálni ezt. Az idei karácsonykor felfogadom, hogy még december elején ki fogom próbálni azokat a recepteket, amelyek első alkalommal készítek el, hogy ne utolsó percben érjen meglepetés.

screenshot_2023-01-01_at_21_26_23.png 
Lejegyzem év közben az ajándékötleteket

Év közben egy-egy alkalommal szó kerül, hogy mire van szüksége éppen szeretteinknek. Idén az ilyen alkalmakkor a telefonom jegyzeteibe fogom leírni ezeket a vágyakat, hiszen mindig eldöntöttem, hogy majd azt veszem az illetőnek, de már karácsony előtt nem jutott eszembe, hogy mi is volt az.
Az ajándékokkal kapcsolatosan még mindenképp ezentúl meg fogom rendelni ezeket minél hamarabb, hiszen sajnos már jártam úgy, hogy nem hozta meg karácsonyig a futár.

screenshot_2023-01-01_at_21_26_56.png
Nincs többé karácsonyi nagy takarítás

Ne halogassuk a nagy takarítást karácsonyig. Ezentúl nem karácsonyi, hanem téli nagy takarítást fogok tartani. Sokszor abba a tévedésbe esünk, hogy pont az ünnep előtt 1-2 nappal kezdünk takarítani, úgy csinálva mintha máskor nem is takarítanánk. A függönyök kimosását, a lakásban a legeldugottabb sarok rendberakását és a további nagy takarításhoz tartozó dolgot ezentúl nem karácsony előtt, hanem még november végén vagy december elején fogom elvégezni.

screenshot_2023-01-01_at_21_27_06.png
Mellőzöm a csomagolópapírt

Nagyon meglepődtem idén az ajándékok kibontása után a csomagolópapír dombtól. A gondosan és gyönyörűen becsomagolt ajándékokat igazából pár pillanatig csodáljuk, majd általában nem túl gondosan letépjük ezeket. Több megoldás is van erre. Elsősorban csomagolópapír helyett ha ajándékzacskót használunk, azt többször is fel lehet használni. Ezenkívül a csomagolópapírt is fel tudjuk még használni később, ha nem letépjük, hanem szépen vesszük le az ajándékról. Továbbá, amit szerintem én fogok használni 2023-ban az az, hogy megpróbálok nem tárgyi dolgokat, hanem élményeket ajándékozni inkább és így kevesebbet kell csomagolni.

screenshot_2023-01-01_at_21_27_29.png
Kipróbálom a fényfüzért még ünnep előtt

Ti jártatok már úgy, hogy az üzletekbe látva a fényfüzéreket arra gondoltatok, hogy milyen jó, hogy idén nem kell venni, hiszen tavaly vettetek és még biztosan jó lesz? Nos, idén én is így jártam. Sajnos a karácsonyfa öltöztetésénél szembesültem azzal, hogy a pillogóm nem pislog. Ez egy jó tanulság volt és ezentúl biztosan fogom még karácsony előtt ellenőrizni, hogy működik-e.

További érdekes tartalmakért kövessetek Facebookon és Tiktokon is, készüljünk együtt a karácsonyra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr8218012958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása