Nekünk a Karácsony

Karácsonyi könyvajánló

2022. december 02. - Nekünk A Karácsony

christmas-books-1637151598.jpegTudjuk, hogy a karácsonyi időszak mindenki számára nagyon zsúfolt. Ilyenkor történik az ajándékok megvásárlása, ételek, sütemények elkészítése, amelyek bizony fáradtságot vonnak maguk után. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy összegyűjtünk nektek egy pár karácsonyi könyvet, amelyek által félre tudjuk tenni a sok rohanást és ki tudunk egy kicsit kapcsolódni. A könyvek, amelyeket itt felsorolunk nem csak a könyvimádóknak szólnak, hanem azoknak is, akik ritkábban olvasnak, ugyanis ezek a könyvek tele vannak szép, megható, szórakoztató történetekkel.

 

egy-decemberi-nap.png

 

1. Josie Silver: Egy decemberi nap 

Mivel karácsony a szeretet ünnepe, épp ezért ez a könyv kihagyhatatlan ebben az időszakban. A főszereplő nem hisz a szerelem első látásban, szerinte az csak a filmekben létezik. Amíg egy havas decemberi napon a busz ablakán keresztül megpillantja az igazit. Ettől a pillanattól kezdve a főhősnő arra kötelezi el magát, hogy minden áron megtalálja a látott személyt. Ez nem egyszerű kalandnak indul, de a karácsony mindent megváltoztat.

 

5459619.jpg

2. John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle: Hull a hó

Három különböző történet, amelyek valahogy mégis összefüggnek. A fentebb említett szerzők olyan történeteket írtak együtt és mégis külön, hogy az teljesen magával ragad. Kalanddal, szerelemmel teli történetek, amelyek megnevettetnek a hideg téli napokon és boldogsággal töltenek el. Karácsonykor mindenki a családjával van, azonban azt sem szabad elfelednünk, hogy számunkra ismeretlenekkel is csodálatosan telhet az ünnep. Nyitott szívvel várjuk a karácsonyt.

 

  oip_1.jpg

3. Matt Haig: A fiú, akit karácsonynak hívnak

Érdekel, hogy a télapónak vannak-e szülei? Hogy nem öregszik? Hogyan teljesíti az ünnepekkor feladatait? Ez egy olyan könyv amelyben kérdéseidre választ kaphatsz. Kezdődhet a karácsonyi varázslat, ahogy kezedbe veszed a könyvet. Kalanddal teli történetek várnak rád, telis-tele hóval.

  

 

r_2.jpg

4. Matt Haig: A lány, akit megment a karácsony

Ez a történet ott kezdődik, ahol az előző véget ér. Kihagyhatatlan ha olvastad A fiú akit, Karácsonynak hívnak - című könyvet. Szenteste van, és semmi sem úgy működik, ahogyan lennie kellene. Kalanddal teli történet, egymás után érkeznek a kihívások, amelyekre nem lehet nemet mondani, hisz meg kell menteni a karácsonyt. A kalandok azok amik megragadják az olvasót és arra késztetik, hogy ne tudja letenni a könyvet a kezéből. Mikor legalkalmasabb olvasni ezt a könyvet ha nem karácsonykor?

 

 

r_3_1.jpg

 

5.  Agatha Cristie: Poirot karácsonya

Karácsonykor vannak olyanok, akik talán unalmasnak találják a szerelmi történteket. Ezzel semmi gond nincs, mindannyian mások vagyunk. Ez a történet tele van rejtéllyel, egy halálesetről szól, amelyet meg kell oldani. A jó öreg Poirot karácsonykor is elszántan dolgozik, hogy megoldja az ügyet. A hideg téli napokon a kandalló mellett egy rejtéllyel teli történet csakis szórakoztató lehet. Ha gondolod te is nyomozhatsz az ügyben és megkeresheted a tettest. 

 

r_4.jpg

6. Jostein Gaarder: Karácsonyi rejtély

A fentebb ajánlott rejtélyekkel teli könyvhöz  nem hasonlítható. Ez a történet visszautazik az időben, Betlehembe, a szent Családhoz. Az utazás során olyan szereplőkkel találkozhatunk akik a Bibliában is jelen vannak, az angyalok, pásztorok, bölcsek. Egy adventi naptár kerül a történet középpontjába, amely különböző kis ablakokkal rendelkezik. Ezek az ablakok különlegesek, mert ezek által bontakozik ki a főszereplőnk története. Amely össze van kapcsolva a naptár alkotó történetével.

 

          oip_2.jpg

7. Ben Miller: Amikor megmentettem a karácsonyt

A főhős, Jackson a karácsonnyal kapcsolatban csak egy kérdésre nem tudja a választ: Hogyan lett a Karácsony apóból, Karácsony apó? Ha te is kíváncsi vagy a válaszra, akkor ez a könyv neked való, és mikor máskor tudnád meg e kérdésre a választ, ha nem karácsonykor? Szenteste a főhős találkozik Karácsony apóval, aki oly kedvesen meséli el neki varázslatos élettörténetét. Jackson egy teljesen más történetre számít…

 


9780593496879.jpg
8. Emily Stone: Mindig december

Josie számára a karácsony nagyon fájdalmas, gyerekkorában ekkor vesztette el a szüleit. Az idei év karácsonya talán még rosszabb mint az eddigiek, elveszíti munkáját, szakít a barátjával és biciklivel elüt is valakit. Azonban ez jót is jelenthet mert a férfi nagyon is jóképű. Ugyanakkor számára is ez az ünnep nem a legboldogabb időszakot jelenti az évből. Főszereplőink sokszor elkerülik egymást, azonban a következő évben decemberben ismét találkoznak. Ha neked is van okod, hogy boldogtalanul töltsd a karácsonyt, akkor ez az a könyv amely bizonyíthatja, hogy van remény a boldogságra.

 

r_5.jpg

 

9. Mark Helprin: Téli mese

Olyan könyvre vágysz ami  a felsoroltak közül egyikre sem hasonlít? Akkor itt van neked ez, amely egy filozofikus regénynek felel meg, ahol minden megtörténhet és meg is történik egy apokaliptikus hóvihar után. A történet New Yorkban játszódik és végig halad a huszadik századon. Egy jobb világ megteremtésére szánják életüket a szereplők. Biztosan mondhatjuk, hogy a könyv eseménydús és elnyerheti tetszésedet.

  

4f4dbf3677912842142038b81468d508.jpg10. Louisa May Alkott: Kisasszonyok

Nem érhet véget egy könyvajánló egy klasszikus nélkül. Ez a könyv az év minden szakaszában olvasható. Most kérdezhetitek, hogy miért épp karácsonykor kellene elolvasni. Azért mert egy csodálatos családról szól, négy testvérről, akik között a szeretet nagyon szoros. A karácsony a szeretet ünnepe, olvasva ezt a könyvet mélyithetjük ezt az érzést és tanulhatunk a szereplőktől. A karakterek nagyon különböznek egymástól, ezáltal mindegyiktől tanulhatunk valamit. Ha a fentebb említett könyvek közül egyik sem nyeri el tetszésedet, akkor ez biztos el fogja, mert ennél csodálatosabb történetet nehezen találsz könyvekben. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr3317985420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása