Nekünk a Karácsony

Európa karácsonyi vásárai, amiket NEM érdemes kihagynod 2022-ben

1. Rész

2022. november 21. - Nekünk A Karácsony

Európa telis-tele van szebbnél szebb karácsonyi vásárokkal, melyek mesebeli hangulatot keltenek a látogatók számára. Mutatjuk szerintünk melyek a leggyönyörűbbek.
Ünnepi díszbe öltözött környezet, gőzölgő forralt bor, ínycsiklandó téli finomságok és különféle kézműves portékák. A karácsonyi vásárok már novembertől kínálnak lehetőséget az ünnepekre való hangolódásra. Ha kedvetek támad felkerekedni és belekóstolni az ünnepi hangulatba, számos lehetőség közül választhattok. Európa történelmi városaiban egymást érik a mesés hangvitelű vásárok.

cologne-christmas-market-1603916555.jpg

1. Prága, Csehország

Prága központjában, az Óváros téren található karácsonyi vásár talán a legnagyobb ilyen jellegű esemény a Cseh Köztársaságban. A város szívében található a hagyományos cseh piactér, ahol fából készült bódékban jellegzetes karácsonyi ételeket és díszeket kínálnak, ilyen például a hagyományos fúvott üveggömb, az üveggyöngyből vagy szalmából készült termékek, kézzel hímzett terítők, fa játékok, kekszvágók és még sok más érdekesség. A gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat, hiszen megkóstolhatják a jellegzetes forralt bort, a cseh karácsonyi sütit, a forró sült gesztenyét, a mézeskalácsot vagy a tipikus cseh grillkolbászt és nyárson sült ételeket.

praga.jpg

2. Zakopane, Lengyelország

Zakopane hegyvidéki városánál ünnepibb helyet nem is találhattok. Ez a kisváros a Tátrai Nemzeti Parkban, a lengyel-szlovák határon fekszik, és egyszerűen gyönyörű! Télen sokan csak sízni mennek a hegyekbe, de ha nem vagy ennek a sportnak szerelmese, akkor is mindenképpen érdemes ellátogatnod Zakopane-ba. Itt egész évben működik egy kis piac, ahol számos dolgot vásárolhattok. A piac specialitása az Oscypek, a helyi füstölt sajt, melyet áfonyaszósszal tálalnak. Az ára mindössze 2 zloty (180 ft), tehát mindenképp megéri kipróbálnotok. A kis fabódékban rengeteg kézműves terméket, levest és italt tudtok vásárolni. Muszáj kipróbálnotok a forralt bort (Grzane Vino), vagy akár a forralt sört (Grzane Piwo), majd elmenni egy sétára és élvezni a lengyel kisváros varázsát. Itt mindig fehér a karácsony.

zakopane.jpg

3. Berlin, Németország

A 2007-es első megnyitása óta Berlin legnagyobb és legpompásabb palotája előtti varázslatos karácsonyi vásár gyorsan jelentős látványossággá nőtte ki magát. Ma már több mint 250 nemzetközi kiállító örvendezteti meg standjaival a számos látogatót. Hagyományos kézműves termékek, mint például ékszerek vagy jászolfigurák, valamint mindenféle édesség és egyéb kulináris finomság kerül árusításra. A fűtött pagodasátrakban a legjobb nemzetközi berlini konyhával kényeztetik a vendégeket. Sophie Charlotte királynő egykori rezidenciája Berlin legromantikusabb karácsonyi vásárának ad otthont. A választófejedelmek, királyok és császárok nyomdokain haladva itt elmerülhettek a királyi karácsony világában.

a6d5847b7bfeb09b7cdcebf5e4f60d58.png

4. Metz, Franciaország

Metz évek óta szerepel Európa legvarázslatosabb karácsonyi vásárai közt, és sokan Franciaország legszebb karácsonyi vásárának tartják. Metz egyedülálló karácsonyi tevékenységekkel rendelkezik, mint például a "lámpás ösvény", az óriáskerék és a helyi termékeket kínáló számos faház, ami igazán egyedülálló. A város főterein található karácsonyi vásárok látogatása során érezzétek át az ünnepi hangulatot, és élvezzétek a város szépségét. Keressetek kézzel készített ajándékokat a karácsonyi piramisban, kóstoljátok meg a legfinomabb mézeskalácsot,  korcsolyázzatok végig a jeges úton, majd melegítsétek fel a kihűlt kezeiteket egy forralt bor vagy forró csoki mellett.

metz2.jpeg

5. Manchester, Egyesült királyság

Először 1999-ben került megrendezésre karácsonyi vásár Manchesterben, és azóta minden évben folyamatosan bővül. Ma már évente több mint kilencmillió látogatót vonz. A város különböző pontjain található, mintegy 300 gyönyörűen kialakított standon ínycsiklandó nemzetközi ételeket, italokat és szebbnél szebb kézműves ajándékokat kínálnak. A 10 helyszínen - amelyek mindegyike sajátos karakterrel rendelkezik – mindenki megtalálhatja azt amire vágyik.

manchaster.jpg

További érdekességekért kövessetek Facebookon és Tiktokon is, készüljünk együtt a karácsonyra!

A bejegyzés trackback címe:

https://nekunkakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr7017984120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása